http://www.iranpardis.com/showthread.php?t=146094#ixzz3ZtfjbTsnبرگرفته ازخبرگزاری فارس و وبلاگ
لیقوان روستایی است در دامنه کوه سهند تبریز در منطقه آذربایجان
که پنیر تهیه شده از گوسفندهایش، این خطه را مشهور کرده است. پنیر لیقوان مانند
سایر پنیرهای سنتی با زدن مایه پنیر به شیر و ایجاد لخته تهیه میشود. پنیر لیقوان از
نظر کیفیت و عطر در دنیا منحصر به فرد است.
پنیر
لیقوان حاصل شیر تولیدی از مراتع خوش آب و هوای دامنههای سهند که دارای
گونههای گیاهی غنی و انحصاری است،
پنیر لیقوان از نظر ارزش غذایی با انواع پنیرهای معروف دنیا
موجود برابری میکند.
در برخی از مناطق جهان پنیرهای مختلفی به
شهرت رسیده و موجب رونق اقتصادی منطقه خود شدهاند پنیر
لیقوان را یکی از بهترین پنیرهاایران و حتی دنیا نامید که از شیر گوسفند نژاد
قزل به دست آمده و به یک برند معتبر تبدیل شده است. دوشش اصولی گوسفندان باعث شده هیچگونه مواد اضافی در حین دوشیدن وارد شیر
نشود و شیر استحصالی در اسرع وقت به کارگاههای عمل آوری روستای لیقوان حمل
و به پنیر تبدیل شود.پنیر لیقوان هم اکنون به صورت محدود و سفارشی آن هم به صورت چمدانی به
کشورهایی از قبیل کانادا، آمریکا، مالزی و ژاپن صادر میشود.
(عکس ها: خلیل غلامی وبلاگ انجمن ایران پردیس )
روستای لیقوان در دامنه کوه سهند تبریز
دامپروری در روستای لیقوان

طبیعت روستای لیقوان در دامنه کوه سهند تبریز

