پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

کمبود ویتامین B12 و خطر بروز جنون و افسردگی


ویتامین B12 یا «کوبالامین»، یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین ویتامین هایی است که برای بشر شناخته شده است.


به گزارش ایسنا،‌ کمبود ویتامین B12 به میزان خیلی کم می‌تواند منجر به کم‌خونی، خستگی، جنون و افسردگی شود، در حالی که دوره طولانی کمبود این ویتامین می‌تواند برای همیشه به مغز و سیستم اعصاب مرکزی آسیب برساند.


ویتامین B12 که کوبالامین نیز نامیده می‌شود، به سلامت سلولهای عصبی و گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کند. این ویتامین همچنین برای ساخته شدن مولکول DNA، که یک ماده ژنتیکی در تمام سلول‌های بدن است،‌ ضروریست. 


ویتامین B12 در پروتئین غذایی موجود است.......و از پروتئین موجود در غذا در هنگام گوارش  ,ویتامین B12 تولید می‌کند.



ویتامین B12 به طور طبیعی تنها در فرآورده‌های حیوانی یافت شود، گرچه صور ترکیبی آنها به طور وسیعی در دسترس هستند و به بیشتر غذاها مانند غلات اضافه می‌شوند.


ویتامین B12 می‌تواند به میزان زیادی مصرف شود زیرا مازاد آن توسط بدن دفع شده و یا در کبد ذخیره می‌شود. ذخیره ویتامین B12 می‌تواند به مدت یک سال دوام داشته باشد.


  مواد خوراکی سرشار از ویتامین B12 :



جگر

جگر بیشتر حیوانات سرشار از ویتامین B12 است که بیشترین میزان آن در جگر گوسفند، گاو، گوساله، گوزن الک، بوقلمون، اردک و غاز یافت می‌شود.

در هر 100 گرم از جگر گوسفند میزان 85.7 میکروگرم ویتامین B12 وجود دارد.


ماهی

ماهی، علاوه بر اینکه منبع غنی از ویتامین B12 به حساب می‌آید سرشار از امگا 3 و پروتئین است. به طور مثال در هر 100 گرم ماهی ماکرو حدود 19 میکروگرم ویتامین ویتامین B12 یافت می‌شود و در ماهیانی مانند ماهی از خانواده کلیکاها، ماهی آزاد، ماهی هوور، ماهی روغن، ماهی ساردین، بلوفیش و ... مقدار قابل توجهی از این ویتامین یافت می‌شود.



صدف‌ها منبع غنی ویتامین B12 محسوب می‌شوند و خوردن 100 گرم از آن می‌تواند میزان 98.9 میکروگرم ویتامین B12 را تامین کند.

گوشت گاو

گوشت گاو علاوه بر اینکه منبع غنی ویتامین B12 به حساب می‌آید سرشار از پروتئین، روی و آهن می‌باشد. میزان این ویتامین در گوشت گاو نسبت به قسمت‌های مختلف آن فرق می‌کند.


گوشت گوسفند


گوشت گوسفند، گوشتی است که به طور رایج در خاورمیانه، مدیترانه، جنوب آسیا، استرالیا، نیوزیلند و بیشتر قسمت‌های اروپا مورد استفاده قرار می‌گیرد. گوشت گوسفند سرشار از کلسترول می‌باشد و در قسمت‌های مختلف آن منابع غنی از ویتامین B12 نیز یافت می‌شود. گوشت گوسفند همچنین مقدار زیادی پروتئین و روی را فراهم می‌کند.


قسمت گوشت سردست (کتف) گوسفند حاوی بیشترین مقدار ویتامین B12 است که 100 گرم از آن حدود 3.71 میکروگرم از این ویتامین را تامین می‌کند. همچنین گوشت کتف که به قسمت قلم ساق و ران گوسفند می‌رسد حدود 51 درصد مصرف روزانه توصیه شده ما را تامین می‌کند.


تخم مرغ


مصرف زرده خام تخم مرغ دارای بیشترین میزان ویتامین B12 است که در هر 100 گرم آن 1.95 میکروگرم از این ویتامین وجود دارد. تخم پرندگان دیگر مانند غاز حدود 7.34 میکروگرم و تخم اردک به میزان 3.78 میکروگرم ویتامین B12 را تامین می‌کند....  





توسط :


منبع :سایت تبیان ,عصر ایران به نقل از ایسنا 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.