پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

علائم ظاهری که در انتخاب دام جهت قربانی بایددقت شود

منبع : سایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی
















در انتخاب دام سالم باید موارد زیر بررسی شود:


چشم براق باشد، وضعیت تنفس حیوان سالم باشد، ترشحات در چشم، بینی، پستان و مقعد مشاهده نشود، وضعیت راه رفتن حیوان


درست باشد( بعنوان مثال برخی دامها دچار لنگش هستند) ، زمین‌گیر نبودن دام، سالم بودن وضعیت مدفوع، وضعیت نشخوار، دمای


بدن حیوان ( که این حالت را می‌توان از ظاهر حیوان مثل خشک بودن یا مرطوب بودن پوزه تشخیص داد )، ژولیده بودن یا مات بودن یا


کچل نبودن پشم بدن دام، ترجیحاً دام نرتهیه شود، پوست شکم و پوزه و سم فاقد آبسه و تاول و یا ضخم‌های مشکوک باشد، سن


مناسب کشتار گوسفند بین 6 ماه تا 1 سال می‌باشد(سن از طریق مشاهده دندان قابل تشخیص است)، دندان شکسته نداشته


باشد، سالم بودن وضعیت پوشش بدن( بعنوان مثال موریختگی )، وضعیت بدنی(لاغر یا بسیار چاق نبودن گوسفند)، وضعیت مفاصل از


نظر تورم، جراحات سطحی بر روی بدن، ناله کردن و درد کشیدن حیوان. همچنین وجود برامدگی در فک پایینی و ..... از


علائم دام نامناسب برای کشتار است. این علائم در انتخاب حیوان ناسالم از سالم بکار برده می‌شوند، که از دور نیز قابل تشخیص


است.



گوسفند زنده جهت قربانی از مراکز مجاز تهیه شود و گوشت قربانی را حتما قبل از مصرف 24 ساعت در یخچال نگهداری کنید.




 بیماری‌های قابل انتقال از دام به انسان :   که از مهمترین  این بیماری‌ها می‌توان به تب مالت، تب کریمه کنگو و سیاه زخم اشاره کرد.


تهیه گوسفند قربانی از مراکز معتبری که شهرداری و دامپزشکی در نظرگرفته، انجام شود. عدم کشتار دام در خارج از محیط کشتارگاه،


رعایت موازین بهداشتی هنگام ذبح قربانی و ... می‌تواند خطر انتقال بیماری‌های مشترک بین انسان و دام را به حداقل برساند.


از ذبح گوسفند قربانی در محیط خارج از کشتارگاه خصوصا مکان‌های عمومی، خیابان‌ها و کوچه‌ها خودداری شود، زیرا این کار باعث


پراکنده شدن خون و ضایعات دامی و آلودگی عمومی محیط می‌شود و شرایط تغذیه حیوانات ولگرد از این ضایعات دامی را نیز فراهم می‌کند و این حیوانات نیز می‌توانند باعث انتقال بیماری شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.