ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
پرورش گوسفند در استان قزوین با تاریخ حضور انسان متمدن در منطقه هم زمان است . خاستگاه اصلی گوسفند نژاد شال در منطقه ای به همین نام (شال) در شهرستان بوئین زهرا قرار دارد و در طول پرورش وسالیان دراز این نژاد به سایر مناطق استان بویژه مناطق مرکزی قزوین،آبیک،بوئین زهرا،آبگرم و آوج (خرقان غربی) گسترش یافته است.گوسفند شال از جمله نژادهای گوشتی ایران می باشد که دارای خصوصیات و ویژگیهای زیادی می باشد. از جمله آن می توان به موارد زیر اشاره نمود :
1- افزایش وزن روزانه این نژاد در دوره پروار بندی روزانه 280 الی 300 گرم می باشد.
2-بالا بودن درصد دوقلوزائی (با انجام فلاشینگ در این نژاد به حدود 30 الی 35 درصد می رسد)
3-بالا بودن ضریب تبدیل و بازده اقتصادی مطلوب
4- پیش رس بودن دامهای نر جهت پرواربندی
5- دارای توان دوبار زایش در سال (به شرط تعلیف کافی)
فرآورده های گوسفند شال:
الف- گوشت: درصد وزن لاشه سر د به وزن زنده دربره های پروارشده 99/49درصد- درصد وزن گوشت به وزن زنده دربره های پروارشده 562/47 درصد- درصد وزن استخوان به وزن زنده دربره های پروارشده 838/17 درصد - درصد وزن چربی لاشه به وزن زنده دربره های پروارشده 463/13 درصد
ب: پشم: مقدار تولید پشم سالیانه قوچ 1 الی 3/1 کیلوم گرم - مقدار تولید پشم سالیانه میش 8/0 الی 1 کیلوم گرم - طول استاپل(فتیله پشمی) 8 الی 13 سانتیمتر
ج: شیر : مقدار تولید شیر سالیانه:در شرایط مناسب 90 الی 120 لیتر در مدت 150 روزمی باشد -میزان چربی شیر : 5/5 الی 6 در صد
نتایج حاصل از نگهداری گوسفند شال و توسعه آن :
1- افزایش تولید گوشت
2- افزایش درصد دوقلوزائی و راندمان تولید مثلی
3- استحصال شیر میش شال به منظور تهیه پنیر گوسفندی
4- توسعه واحدهای نیمه صنعتی تا کاملاً صنعتی و پیشرفته گوسفندداری در منطقه
5- افزایش درآمد دامدار از طریق افزایش تولید ، کاهش هزینة تولید و افزایش بهره وری دام