ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | ||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 |
1- دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.( با حضور دامپزشک )
2- قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.
3- جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگل های درونی دام به مدت یک هفته تجویز شود.
4- محوطه گوسفندداری یا گاوداری ضدعفونی شود.{و در طول پروار تمیز باشد و زیر پای دام تر و نمور نباشد و تهویه و دمای و نور مناسبی وجود داشته باشدو سالن پرورش طبق زمان های مشخص به صلاحدید دامپزشک ضدعفونی شودتراکم نامناسب و زیاد دام در سالن زمینه بروز بیماریها را فراهم میکند.}
5- آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود.
6- خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پرواربندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.
7- برای این منظور باید کارگر ماهر و ورزیده و آموزش دیده {متعهد و دلسوز و با وجدان کاری بالا}در نظر گرفته شود.
8- واکسن های مورد نیاز دام باید قبلا تهیه و توسط دامپزشک تزریق شود.
11- در سیستم پرواری در ایران شرایط 50 به 50 اعمال می شود، یعنی 50 درصد علوفه و 50 درصد کنسانتره که این نسبت در حال حاضر برای پروار مناسب نبوده و باید این نسبت به سود کنسانتره تغییر یابد. در کشور ترکیه این نسبت تا 30 به 70 هم مشاهده شده است یعنی 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره. ولی بخاطر افزایش قیمت نهاده های کشاورزی و محدودیت هایی نظیر آن توصیه می شود نسبت 40 به 60 درصد یعنی 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره رعایت شود.
12- عمده غذاهای گاو و گوسفند به دو دسته علوفه و کنسانتره تقسیم می شود. در قسمت علوفه ( یونجه، تفاله تر و یا خشک چغندر، کاه، شبدر، چاودار، تیموتی، برموداگراس، و جوی دوسر یا یولاف) و در بخش کنسانتره (کنسانتره کارخانجات خوراک دام، جو، سبوس، گندم، ضایات نان، ملاس، دانه ذرت، کنجاله سویا، ذرت علوفه ای، مواد سیلویی)
13- تهیه جیره بر اساس وزن زنده دام می باشد.
50 کیلو گرم وزن زنده گوسفند × 3 درصد وزن زنده = میزان احتیاج روزانه به ماده خشک 1/5 کیلو DM
15- این فرمول در مورد پروار گاو نیز صدق می کند ولی برای گاو شیری باید محاسبات دیگری انجام داد که از حوصله این بحث خارج است.
16- از 1500 گرم فوق 60 درصد کنسانتره و 40 درصد باید علوفه باشد.
17- محدودیت ها باید اعمال شود بعنوان مثال در استفاده از اوره باید 1 درصد جبره مصرف شود.
18- غذا باید در 3 نوبت تجویز شود صبح ساعت 6 ظهر ساعت 1 الی 2 و شب ساعت 8 - 7
19- جیره باید به آرامی و در عرض 10 روز بطور کامل تغذیه شود.
21- آب کافی و تمیز به همراه نمک که بهتر است بصورت سنگ نمک در آخور مصرف شود به همراه مواد معدنی و ویتامینه و دی کلسیم فسفات به میزان 1 درصد جیره حتما در پروار بندی مورد استفاده قرار گیرد.
مدیر وبلاگ : [22-دامها هر روز به لحاظ عدم کسالت و افسردگی و ترشحات بینی و چشم و لنگش و... و نشانه های دیگر بیماریها کنترل شوند .دام سالم , سرحال و قبراق است و جنب و جوش و تحرک مناسب دارد, اشتهای آنها(غذا و آب ) مرتب بررسی شودمدفوع آنها بررسی شود به لحاظ اسهال , رنگ غیر عادی , و عدم وجود دانه های غلات سالم ]
http://www.itpnews.com/mdyryt-prvrsh/21-nkth-zrvry-dr-prvarbndy-gvsfnd-v-gav.aspx?Itemid=343
تهیه و تدوین: مهندس قاسم خلیل پور ۱۴ اسفند1393