پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

21 نکته ضروری در پرواربندی گوسفند و گاو (برگرفته از سایت I.T.P) + مطالب اضافه شده



      


1- دام باید از مراکز معتبر تهیه شود.( با حضور دامپزشک )


2- قبل از هرگونه اقدام به منظور پروار بندی باید سلامت دام توسط دامپزشک مورد تایید قرار گیرد.


3- جهت پروار بندی لازم است قرص یا شربت ضد انگل برای پاکسازی انگل های درونی دام به مدت یک هفته تجویز شود.


4- محوطه گوسفندداری یا گاوداری ضدعفونی شود.{و در طول پروار تمیز باشد و زیر پای دام تر و نمور نباشد و تهویه و دمای و نور مناسبی وجود داشته باشدو سالن پرورش طبق زمان های مشخص به صلاحدید دامپزشک ضدعفونی شودتراکم نامناسب و زیاد دام در سالن  زمینه بروز بیماریها را فراهم میکند.}


5- آب مصرفی دام قبلا نمونه برداری شده و به آزمایشگاه معتبر ارسال شود تا املاح آن مشخص شود.


6- خوراک مورد نیاز تا آخر دوره پرواربندی باید تهیه و قبل از آن با یک متخصص تغذیه هماهنگی های لازم صورت پذیرد.


7- برای این منظور باید کارگر ماهر و ورزیده و آموزش دیده {متعهد و دلسوز و با وجدان کاری بالا}در نظر گرفته شود.


8- واکسن های مورد نیاز دام باید قبلا تهیه و توسط دامپزشک تزریق شود.


9- با توجه به اینکه تغذیه دام 60 الی 70 درصد هزینه را شامل می شود، در خرید اقلام غذایی بهترین و ارزان ترین باید انتخاب شود.
10- علوفه و کنسانتره به همراه مکمل های معدنی و ویتامین ها به همراه نمک و سایر مکمل ها باید در بالانس نمودن جیره در دسترس باشد.

11- در سیستم پرواری در ایران شرایط 50 به 50 اعمال می شود، یعنی 50 درصد علوفه و 50 درصد کنسانتره که این نسبت در حال حاضر برای پروار مناسب نبوده و باید این نسبت به سود کنسانتره تغییر یابد. در کشور ترکیه این نسبت تا 30 به 70 هم مشاهده شده است یعنی 30 درصد علوفه و 70 درصد کنسانتره. ولی بخاطر افزایش قیمت نهاده های کشاورزی و محدودیت هایی نظیر آن توصیه می شود نسبت 40 به 60 درصد یعنی 40 درصد علوفه و 60 درصد کنسانتره رعایت شود.



12- عمده غذاهای گاو و گوسفند به دو دسته علوفه و کنسانتره تقسیم می شود. در قسمت علوفه ( یونجه، تفاله تر و یا خشک چغندر، کاه، شبدر، چاودار، تیموتی، برموداگراس، و جوی دوسر یا یولاف) و در بخش کنسانتره (کنسانتره کارخانجات خوراک دام، جو، سبوس، گندم، ضایات نان، ملاس، دانه ذرت، کنجاله سویا، ذرت علوفه ای، مواد سیلویی)


13- تهیه جیره بر اساس وزن زنده دام می باشد.


14- کوتاه ترین فرمول محاسبه ضریب 3 درصد وزن زنده دام می باشد. بعنوان مثال اگر گوسفندی 50 کیلو گرم وزن داشته باشد میتوان از طریق فرمول فوق محاسبات را انجام داد:

 50 کیلو گرم  وزن زنده گوسفند × 3 درصد وزن زنده = میزان احتیاج روزانه به ماده خشک 1/5 کیلو DM


15- این فرمول در مورد پروار گاو نیز صدق می کند ولی برای گاو شیری باید محاسبات دیگری انجام داد که از حوصله این بحث خارج است.


16- از 1500 گرم فوق 60 درصد کنسانتره و 40 درصد باید علوفه باشد.


17- محدودیت ها باید اعمال شود بعنوان مثال در استفاده از اوره باید 1 درصد جبره مصرف شود.


18- غذا باید در 3 نوبت تجویز شود صبح ساعت 6 ظهر ساعت 1 الی 2 و شب ساعت 8 - 7


19- جیره باید به آرامی و در عرض 10 روز  بطور کامل تغذیه شود.


20- از مجموع جیره بالانس شده فوق روزانه 250 تا 300 گرم افزایش وزن خواهیم داشت که در ماه  افزایش وزنی حدود 10 - 8 کیلو خواهد بود.

21- آب کافی و تمیز به همراه نمک که بهتر است بصورت سنگ نمک در آخور مصرف شود به همراه مواد معدنی و ویتامینه و دی کلسیم فسفات به میزان 1 درصد جیره حتما در پروار بندی مورد استفاده قرار گیرد.


مدیر وبلاگ : [22-دامها هر روز به لحاظ عدم کسالت و افسردگی و ترشحات بینی و چشم و لنگش و...  و نشانه های دیگر بیماریها کنترل شوند .دام سالم , سرحال و قبراق است و جنب و جوش و تحرک مناسب دارد, اشتهای آنها(غذا و آب ) مرتب بررسی شودمدفوع آنها بررسی شود به لحاظ اسهال , رنگ غیر عادی , و عدم وجود دانه های غلات سالم ]

http://www.itpnews.com/mdyryt-prvrsh/21-nkth-zrvry-dr-prvarbndy-gvsfnd-v-gav.aspx?Itemid=343


تهیه و تدوین: مهندس قاسم خلیل پور   ۱۴ اسفند1393

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.