این بیماری به آسانی از طریق استنشاق انتشار می یابد، عامل بیماری مذکور نمی تواند به مدت طولانی خارج از بدن دام زنده بماند.
ورود بیماری مذکور در گله به وسیله دام های حامل یا آلوده صورت می گیرد.
عفونت زایی این بیماری باکتریایی در حد بالا و علایم بیماری مذکور محدود به درگیری دستگاه تنفس است.
از نشانه های بالینی این بیماری می توان به سرفه، تنگی نفس و تب اشاره کرد که در مراحل پایانی بیماری تنفس دهانی، بیرون افتادن زبان و ترشح کف آلود بزاق مشهود است.
عامل ایجاد کننده پنومونی گوسفند که یکی از مهمترین بیماری های دام از جنبه اقتصادی است می توان به
باکتری پاستورلا همولیتیکا اشاره کرد.
عوامل استرس زایی از جمله حمل و نقل دام، بدی آب وهوا .... اخته کردن و عوامل میکروبی از جمله موارد مستعد کننده بیماری مذکور در دام است.
از جمله راه های کنترل و پیشگیری این دو بیماری مهم رعایت اصول مدیریت بهداشتی دامداری ها، انجام
ضوابط بهسازی و نوسازی اماکن دامی براساس اصول علمی دامپروری، توجه به قرنطینه و
ورود و خروج دام، ضدعفونی جایگاه نگهداری دام وخارج کردن کود و فضولات دامی از جایگاه نگهداری دام در بازه
های زمانی مناسب است.