ایسنا : استاندار لرستان: مجتمع کشت و صنعت استان در اسفندماه امسال راهاندازی میشود.
به گفته ایشان:
شهرک کشت و صنعت خرمآباد، طرحی است که با مطالعات دقیق روی آن، دام همه استان و همچنین استانهای اطراف را فراهم میسازد و در آن عملیات مختلف پرواربندی، تولید چرم و ... انجام میگیرد.
این مجتمع عظیم در سه فاز مختلف تعریف شده است، فاز اول این مجتمع شامل پرورش 1000 رأس گوساله، 3000 رأس گوسفند و تبدیل 80 هکتار از اراضی مجموعه به باغات است.
فاز دوم شامل پرورش 10 هزار رأس گوساله و 30 هزار رأس گوسفند است و در فاز سوم، کارخانجات فرآوری و صنایع تبدیلی و جانبی فرآوری آماده بهکار خواهند شد.
مدیر وبلاگ : لرستان در زمینه دامپروری ظرفیت زیادی دارد مراتع و آب و هوای مناسب استان میتواند زمینهساز رونق این مجتمع شود .با توجه به اینکه این مجتمع قبلا دولتی بود و الان خصوصی شده است در صورت حمایت از این سرمایه گذار این مجتمع با مدیریت خوب و جذب نخبگان رشته ی علوم دامی میتواند نقش خوبی در اقتصاد این استان ایفا کند.
استفاده از تجارب مجتمع های کشت و صنعت موفق ایران و استفاده از مشاوره مدیران موفق حوزه ی کشت وصنعت کشور برای موفقیت این مجتمع بسیارلازم است .
همچنین مدیرانی که برای این مجتمع انتخاب میشوند باید ضمن داشتن تعهد و تخصص دارای تجربه های
موفق در این حوزه باشند.در این صورت مسیر کار در این مجتمع آسانتر و کم هزینه تر و موفق تر خواهد بود .
بیماری سیاه زخم - «علیرضا رفیعیپور» مدیرکل دامپزشکی خراسانجنوبی در گفتوگو (ایسنا)، منطقهی خراسانجنوب
یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳
بیماری سیاه زخم به نامهای دیگری از جمله ادم بدخیم، پوستول بدخیم، بیماری پشم ریسان، تب طحالی نیز شناخته میشود.
عامل این بیماری باکتری است، میلهای شکل به نام «باسیلوس آنتراسیس» که وقتی در مجاورت اکسیژن هوا قرار میگیرد تشکیل هاگ(اسپور) داده تا خود را در برابر عوامل فیزیکی و شیمیایی حفظ کند. انتشار میکروب شاربن به صورت جهانی بوده و در برخی مناطق......و افرادی که بهنحوی با حیوانات و پشم و چرم آنها سر و کار دارند آنزئوتیک خود را نشان میدهد و در برخی مناطق بهصورت اسپورادیک بیماری به وقوع میپیوندد.
دورهی کمون بیماری در حیوانات بین 2 تا 5 روز بوده و در انسان بین 3 تا 10 روز از طریق جلدی و یک تا 5 روز از طریق تنفس و 2 تا 5 روز از طریق گوارشی است.
علائم این بیماری در انسان به سه فرم دیده میشود که عبارتند از فرم جلدی یا پوستی، فرم تنفسی و فرم گوارشی که از میان آنها فرم جلدی بیش از 90 درصد شاربن انسانی را شامل میشود.
در فرم جلدی بیماری از طریق تماس با حیوانات آلوده، پشم، پوست و چرم به انسان انتقال یافته و در محل ورود میکروب در پوست ابتدا بهصورت تاول و سپس به زخم گود و سیاه رنگ پیشرفت میکند.
در فرم تنفسی، بیمار از طریق استشناقها گاهاً میکروب ایجاد شود که در مراحل اولیه علائم خفیف و مشابه عفونتهای بخش فوقانی دستگاه تنفس بوده پس از سپری شدن 3 تا 5 روز علائم شدیدتر شده با تب و شوک و نهایتاً مرگ نمایان میشود.
در فرم گوارشی، بیماری بر اثر مصرف گوشت آلوده ایجاد شده و بیماری با «گاستروآنتریت» شدید توأم با استفراغ و خون در مدفوع ظاهر شده و نهایتاً به مرگ بیمار منجر میشود.
این بیماری در حیوانات به شکل فوق حاد، حاد و تحت حاد، مزمن تظاهر میکند. در فرم فوق حاد، بیماری بهطور ناگهانی در گاو، گوسفند و بز آغاز شده و به سرعت به مرگ حیوان منجر میشود.
1392/02/16 |
سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا سروش حیدری چروده ـ ایسنا |
منبع :ایسنا
رییس اداره آموزش و ترویج جهاد کشاورزی سبزوار :
دوره مهارتی پرورش گوسفند داشتی ویژه زنان محله عشایری چاه تلخ روداب برگزار شد.
آشنایی با بهداشت دام، آشنایی با راه های کنترل و پیشگیری بیماری های مشترک انسان و دام ، جیره غذایی و نقش ترکیبات آن و ... را از جمله مباحث ارائه شده در این دوره آموزشی برشمرد.
گفتنی است عشایر این شهرستان با داشتن 75هزار راس دام سبک ، 18درصد تولید گوشت قرمز سبزوار را تامین می کنند.
1390/04/17
مدیر وبلاگ :مهمترین سرمایه های هر کشور منابع انسانی آن کشور میباشند حال هرچه این منابع انسانی آگاه تر, داناتر و عالمتر باشد در انجام امور شخصی و خانوادگی و اجتماعی و شغلی عملکرد بهتر و بیشتری میتواند داشته باشد.
یک دامدار آشنا با تغذیه , بیماری های دامی , مدیریت , بهداشت قطعا عملکرد بهتری دارد( نسبت به کسی که این آگاهی ها را ندارد )ضمن اینکه آموزش یکی از بهترین و شاید ارزانترین راهها برای توسعه در هر شغل یا کاری است .
امیدست جهاد کشاورزی نسبت به افزایش سواد شغلی دامداران اقدامات مستمری انجام دهد و نکته دیگراینکه آموزش ها باید جنبه کاربردی داشته باشند نه نظری و...
همچنین باید کارشناسان جهاد و دامپزشکی باید مرتب دامداری هاصنعتی و سنتی را ممیزی و ارزیابی کنند و نکات فنی را به انها گوشزد کنند.
سو تغذیه گوسفندان(ناشی از خشکسالی و تغذیه ناکافی) باعث کاهش راندمان بره زایی و درصد آبستن و کاهش وزن تولد بره میشود.