پرورش تخصصی گوسفند و بز

پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است
پرورش تخصصی گوسفند و بز

پرورش تخصصی گوسفند و بز

این وبلاگ به طور اختصاصی به مسایل مختلف تاثیر گذار بر پرورش گوسفند و بز میپردازدو شامل موضوعات فنی و اخبار....مربوط به دام سبک است

آب مجازی مورد نیاز گوسفند(برگرفته از سایت دامنا)

در مجامع علمی برای تبیین نیاز آبی هر کالای تولیدی از شاخصی به نام آب مجازی استفاده می‌شود. با بررسی این شاخص


در بین محصولات حیوانی پرمصرف کشور اعم از گوشت مرغ، گوسفند و گوساله و همچنین تخم مرغ در منابع معتبر بین المللی،


کمترین نیاز آبی به گوشت گوسفند اختصاص دارد. در بین 4 منبع اصلی پروتئینی فوق، بیشترین نیاز آبی مربوط به گوشت


گوساله با حدود 20 هزار لیتر آب برای هر کیلو و کمترین نیاز آبی برای گوشت گوسفند با حدود 5 هزار لیتر است. به عبارت دیگر


برای تولید گوشت گوسفند تنها 25 درصد آب مصرفی برای تولید گوشت گوساله نیاز بوده و با توجه به محدودیت‌های آبی


 ایران پرورش گوسفند سیاستی راهبردی است.

صنعت دامپروری در نیوزیلند(برگرفته از سایت دامنا)


 به گزارش واحد مرکزی خبر از ولینگتون ، کشور حاصلخیز نیوزیلند واقع در آبهای اقیانوس آرام از دیرباز با عرضه محصولات دامپروری در جهان شناخته می شده است.

این کشور در سال‌های اخیر تلاش کرده است با تمرکز بر تولید بیشتر به عنوان یکی از مهمترین تولید و صادرکنندگان محصولات دامی در جهان مطرح شود. 
از مهمترین دستاوردهای علمی نیوزیلند در زمینه گسترش صنعت دامپروری در سال‌های اخیر می‌توان به اصلاح ژنتیکی دام‌ها اشاره کرد که منجر به دوقلوزایی همچنین افزایش شیر ، گوشت و پشم آنها شده است.
حفظ و گسترش مراتع از دیگر اقدامات موثر در پیشرفت صنعت دامپروری در نیوزیلند محسوب می‌شود و با توجه به اینکه در طبیعت این کشور هیچ نوع حیوان خطرناکی وجود ندارد میلیون‌ها دام در مراتع سرسبز ، بدون تهدید حیوانات درنده چرا می‌کنند.
نیوزیلند همچنین در سال‌های اخیر به عنوان یکی از مهمترین کشورها در زمینه صادرات گوشت حلال به کشورهای مسلمان مطرح شده است.
براساس اعلام سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل ، نیوزیلند دارای بالاترین تراکم گوسفند در واحد سطح در جهان بوده است و در حال حاضر در این کشور به ازای هر نیوزیلندی 9 راس گوسفند وجود دارد.

تاریخ انتشار :۱۳۹۳ شنبه ۲۶ مهر ساعت 14:19

نسخه عملی رنگرزی پشم با مواد رنگزای طبیعی در بیرجند

(مطلب ذیل برگرفته از وبلاگ هنر رنگرزی وبلاگ گروهی دانش آموختگان رنگرزی دانشکده فرش اردکان است)



روش­ های زیر توسط آقای محمد حسن قربانی، از تولیدکنندگان فرش دستباف در روستای آسیابان بیرجند بیان شده است:


گل انار


برای به دست آوردن رنگ گل انار ابتدا خامه پشمی را با 20% زاج سفید و 40% برگ مو به صورت زرد درآورده که در روستای آسیابان بیرجند به آن زرد ضمه جوش می ­گویند. این خامه پشمی را به مدت 6 ساعت در آب روان قرار داده تا رنگ آن کاملاً شفاف شود. هم­ زمان با خواباندن خامه پشمی در آب روان استاد قربانی اقدام به جوشاندن روناس در مقدار کمی آب و عصاره کشی و به قول استاد، دم نمودن آن می­ نماید. دم نمودن روناس توسط استاد قربانی 12 ساعت طول می­ کشد. اکنون روناس دم کرده را وارد حمام رنگ نموده و پشم را نیز وارد حمام کرده، عملیات رنگرزی به مدت یک ساعت در جوش ادامه یافته و پشم به مدت 12 ساعت در حمام رنگ باقی می ­ماند. سپس مجدداً پشم رنگ شده را به مدت 6 ساعت در آب روان قرار داده تا شفافیت رنگی آن کاملاً پدیدار گردد.


رنگ خاکی


برای بدست آوردن رنگ خاکی استاد قربانی پشم را با 10% زاج سفید و 20% پوست گردو و به مدت یک ساعت در جوش رنگرزی نموده و در پایان، کلاف­ های پشمی به مدت 2 ساعت در آب روان قرار می­ گیرند.


رنگ شتری


برای تهیه رنگ شتری پشم با 20% زاج سفید و 100% پوست گردو به مدت 2 ساعت، در جوش رنگرزی شده سپس کلاف ­های پشمی به مدت 4 ساعت در حمام باقی مانده و در پایان به مدت 4 ساعت نیز در آب روان قرار می­ گیرند.


رنگ نقره ای، سرمه ای (طیف های مختلف آبی از روشن تا تیره)


استاد با استفاده از 1% نیل و حداکثر 10 دقیقه زمان و حرارت 40 تا 50 درجه رنگ دوغی (آبی بسیار روشن)، با 2% نیل و مواد کمکی لازم فیروزه ­ای، با 2.5% نیل و مواد کمکی لازم رنگ ماستی و بالاخره حداکثر 5% نیل و مواد کمکی لازم رنگ سرمه ای را به دست می­ آورد. در پایان هر یک از رنگ­ های نیلی می ­بایست به مدت 12 ساعت در آب روان قرار داده شوند.

گروه رنگ­های سبز


برای به دست آوردن رنگ سبز ابتدا کلاف ­های پشمی با 10% دندانه زاج سفید و مقدار مورد نیاز برگ مو به رنگ زرد تبدیل شده و بسته به نوع سبزی که مورد نیاز است در حمام نیل قرار داده می شوند. استاد قربانی تهیه رنگ سبز را مرحله سخت کار خود می­ داند، چون تهیه رنگ سبز یکنواخت نیازمند دقت عمل بسیار زیادی است.


گروه رنگ­های لاکی، صورتی


برای به دست آوردن این رنگ­ها نیز از قرمز­دانه استفاده می ­نمایند، که استاد از 1 تا 10% قرمز دانه و مواد کمکی مورد نیاز بهره گرفته، به ترتیب ابتدا رنگ­ های تیره و سپس از پساب رنگ تیره رنگ ­های روشن را به دست می آورد.

 

  • نوشته شده توسط سید جواد حسینی در ۹۳/۰۹/۰۱

خورنده های کمرو (بره های ناسازگار با پرواربندی)

معمولا 5- 10 در صدی از بره ها نمیتوانند  با شرایط پروار بندی سازگار شوندو  باید به محض اینکه شناسایی شدند , از پروار


بندی حذف شوند. خورنده های کم رو برای رفتن به سر آخور کم میل هستندبه همین خاطر  دچار کاهش وزن


می شوند یا آنها رابفروشید یا در مرتع بگذارید یا با علوفه غلات پروار کنید . برخی تولید کنندگان خورنده های کم رو  را جدا کرده و


آنها را در آغل پروار بندی قرار میدهند , وقتی جداگانه تغذیه میشوند,برخی از آنها به خوبی با غلات  سازگاری پیدا


میکنند  , اما  بعضی از آنها هرگز سازگار نمیشوند , دام هایی از این دست به صورت اجتناب ناپذیری هزینه تولید کننده را به


خاطر عملکرد ضعیف ازبالا میبرند.

برگرفته از کتاب پروار بندی بره ها راهنمای تولید کنندگان

نوشته دیویس ترجمه دکتر  محمد امیری اندی